Loading…

GRBossible «Explore Your Business Self»: Φεστιβάλ Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας με ήθος και πάθος

Γνώση, ιδέες, διεξόδους, προοπτικές προσωπικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης πρόσφερε σε περισσότερους από 1.200 επισκέπτες το GR Bossible, που διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά το Skywalker.gr το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Νοεμβρίου 2017 στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Σε μία περίοδο όχι μόνο οικονομικής κρίσης, αλλά και κρίσης ιδεών, το GR Bossible, χάρις στους προσεκτικά επιλεγμένους προσκεκλημένους, αλλά και στη διαδραστικότητα που επετεύχθη με τους επισκέπτες, ανέλαβε το ρίσκο του επιχειρείν απευθυνόμενο στους εν δυνάμει, στους νέους και στους έμπειρους επιχειρηματίες και απέδειξε ότι η όποια επιχειρηματική προσπάθεια έχει νόημα όταν έχει μελετηθεί, είναι στοχευμένη και οργανωμένη με άξονες το ήθος, το πάθος και τον λόγο.

Μέσα από το διήμερο φεστιβάλ νεοφυούς επιχειρματικότητας και χάρις στους εισηγητές, στους εκθέτες και στους επισκέπτες ανατράπηκε η στερεοτυπική εικόνα του επιχειρηματία που στοχεύει αποκλειστικά στο κέρδος και ενδυναμώθηκε η σημαντικότητα των συνεργειών στο επιχειρηματικό σκηνικό, καθώς και η αναγκαιότητα της καινοτομίας και η σημασία του ήθους και του πάθους για το αποτελεσματικό επιχειρείν.

Μέσα από το συνέδριο, τα workshops, τα success stories, το meeting room, το παιχνίδι επιχειρηματικότητας, αλλά και τη διαδραστική επικοινωνία εκθετών και κοινού παρουσιάστηκαν συγκεκριμένα εργαλεία χρηματοδότησης, προώθησης και ενδυνάμωσης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Όπως ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Διευθυντής Επιχειρησιακής Συνέχειας του Skywalker.gr Δημήτρης Φυντάνης: «Καλέσαμε αυτούς που αντιλαμβάνονται το κοινωνικό αγαθό, όσους προτιμούν τη δράση από την αναζήτηση δικαιολογιών».

Οι «Ευκαιρίες επιχειρηματικότητας στον αγροτικό τομέα» ήταν το θέμα που συντόνισε ο Δημήτρης Μιχαηλίδης, Δημοσιογράφος στα «Αγρονέα». Οι: Αθανάσιος Κελμάγιερ, Πρόεδρος Ανθοπαραγωγικού Συνεταιρισμού Αθηνών, Δήμητρα Καραβάνα, Οινολόγος, Εκπρόσωπος οινοποιείου Κρασιά Καραβάνα, Μάγδα Κοντογιάννη, Κτηνοτρόφος, Γραμματέας στον κτηνοτροφικό Σύλλογο Περιφέρειας Αττικής «Άγιος Γεώργιος», Γεώργιος Λούρδης, Ιδρυτής του Fishtrips.gr, Βασίλης Κόλλιας, Αγρότης, Γεωργός, μίλησαν για τον πλέον παραγωγικό τομέα της οικονομίας, τον αγροτικό, και ανέτρεψαν την παγιωμένη εικόνα του αγρότη, εξαιτίας της οποίας δεν αντιμετωπίζεται αυτός ως επιχειρηματίας. Στις εισηγήσεις τους επισημάνθηκε ότι:

  • Χρειάζεται να δοθεί έμφαση στη μεταποίηση και στην εμπορία των προϊόντων.
  • Είναι ιδιαιτέρως σημαντική η επίσκεψη και η συμμετοχή των αγροτών σε διεθνείς εκθέσεις.
  • Ο αγρότης είναι και επιχειρηματίας. Στην πραγματικότητα καλείται να κάνει έξι επαγγέλματα: του καλλιεργητή, του γεωπόνου, του εργάτη, του μεταφορέα, του οδηγού, του πωλητή, του λογιστή.
  • Ο αλιευτικός τουρισμός είναι ίσως το καλύτερο αγροτικό προϊόν και έχουμε τη δυνατότητα να γίνουμε διεθνής αλιευτικός προορισμός.
  • Οι κτηνοτρόφοι έχουν ένα μειονέκτημα: δεν διαθέτουν εκπαίδευση κυρίως σχετικά με την αγροτική νομοθεσία.
  • Δεν δημιουργούνται εύκολα αγροτικοί συνεταιρισμοί.

Αφήστε μια απάντηση