Loading…

Κυριακάτικη Δημοκρατία – Κρασιά Καραβάνα: «Ένα μεθυστικό ταξίδι…» με αφετηρία τη Δαφνοσπηλιά Καρδίτσας

Ένα μεθυστικό ταξίδι ξεκίνησε πριν από 25 χρόνια, όταν η επιχείρησή μας δραστηριοποιήθηκε στον οινικό χώρο. Η ιδέα αρχικά φάνηκε ως ένας τρελός και μη επιτεύξιμος στόχος. Ένας απόστρατος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, με μόνο εφόδιο την αγάπη του για τη φύση και το χωριό του, γεμάτος με μπόλικο μεράκι για το κρασί, αρχίζει να καλλιεργεί αμπέλια βασισμένος στην τρέλα της συζύγου του, καθηγήτριας πιάνου και νησιωτοπούλας Ψαριανής, βάζει μπουρλότο στις παρτιτούρες και μπαίνει στον «χορό» των πωλήσεων.

Γυρνάει ανάμεσα σε βαρέλια και μπουκάλια φτιάχνοντας ένα παραμύθι για τα παιδιά της, που σύντομα αρχίζουν να σκαρφαλώνουν σε βαρέλια, να παίζουν συγκρουόμενα προϊόντα προερχόμενα από τη θεσσαλική γη.

Τα χρόνια κύλησαν, τα παιδιά μεγάλωσαν, τα «μπουκάλια με το μπρούσκο» άνοιξαν… και τώρα πια, καθοδηγούμενοι από την εμπειρία των γονιών και εφοδιασμένοι με τη δύναμη της γνώσης και της επιμονής, κάνουν το δικό τους ξεκίνημα, ένα ξεκίνημα που σηματοδοτεί τη συνέχεια, τη διαδοχή και την αγάπη για αυτό που τόσα χρόνια τούς έχει μοιράσει λύπες, χαρές, αναποδιές, επιτυχίες, «σφαλιάρες» και ορθοποδήματα.

Τα ΚΡΑΣΙΑ ΚΑΡΑΒΑΝΑ είναι μία οικογενειακή επιχείρηση με έδρα τη Δαφνοσπηλιά Καρδίτσας και δραστηριότητα στην Αθήνα και στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Ενεργεί πάντα αξιοποιώντας την ελληνική φύση και τον φυσικό χαρακτήρα των κρασιών, ενώ επιμένει στην προσπάθεια της ελαχιστοποίησης των παρεμβάσεων. Αυτοί είναι και οι βασικότεροι λόγοι που επιμένουμε να διαχειριζόμαστε βιολογικά σταφύλια από τη δική μας γη. Τα κρασιά μας «κατάγονται» από αμπελώνες χαμηλής στρεμματικής απόδοσης, κυρίως της Δαφνοσπηλιάς, αλλά και της ευρύτερης καρδιτσιώτικης και θεσσαλικής περιφέρειας. Κύρια ποικιλία μας είναι το μαύρο μοσχάτο, μια ποικιλία με ιδιαίτερο χαρακτήρα, που όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούμε να αναδείξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Για όλα τα κρασιά μας δίνεται μεγάλη βαρύτητα στην ανάδειξη των χαρακτηριστικών κάθε ποικιλίας και ακόμη μεγαλύτερη στην αξιοποίηση των ελληνικών γηγενών ποικιλιών. Τέλος, παίρνουμε μέρος συχνά σε πειραματικές οινοποιήσεις για ερευνητικούς σκοπούς.

Σήμερα στο οινοπωλείο μας, που βρίσκεται στην Ηλιούπολη, Σπύρου Μήλιου και Περικλέους 6, θα βρείτε τις δύο βασικές σειρές κρασιών μας. Η πρώτη, που πρωτοεμφιαλώθηκε και κυκλοφόρησε πριν από έξι χρόνια, αποτελείται από οίνο λευκό ξηρό, το «ΕΥΑΓΙΩΔΗΜΑ», ροζέ ξηρό, το «ΓΙΩΜΑ», ερυθρό ξηρό, την «ΑΡΧΟΝΤΟΔΑΦΝΗ», τα οποία είναι συμβατικής γεωργίας και οινοποίησης. Η δεύτερη πιο «φρέσκια» αποτελείται από οίνο λευκό ξηρό, τον «ΠΑΤΡΟΚΛΟ», ροζέ ξηρό, το «BIJOUX», και ερυθρό ξηρό, τον «ΘΑΝΟ», τα οποία είναι βιολογικής γεωργίας και φυσικής οινοποίησης. Και δεν τελειώνουμε εδώ… Στο οινοπωλείο μπορείτε να βρείτε παραδοσιακά και ιδιαίτερα συνοδευτικά σε χωράφια και όχι μόνο σε λούνα παρκ, να κρύβονται ανάμεσα σε αμπέλια και δεξαμενές, και σιγά σιγά να ωριμάζουν σαν ένα «μπρούσκο» σε κελάρι.

Κυριακάτικη Δημοκρατία 1 Δεκεμβρίου 2019 – Ένθετο Θεσσαλία

Αφήστε μια απάντηση