-Ποιος νοιάζεται για το Οικολογικό αποτύπωμα?
-Εμείς!
Σύμφωνα με μελέτες, έχει εκτιμηθεί πως από κάθε οινοποιείο παράγονται κατά μέσο όρο 1.3 – 1.5kg υποπροϊόντων ανά λίτρο οίνου. Aυτά τα υποπροϊόντα μπορούν να επιβαρύνουν τη ρύπανση του εδάφους και του υδροφόρου ορίζοντα , ενώ λόγω των πολλών ιχνοστοιχείων και φαινολικών ουσιών που περιέχουν , συχνά παρατηρείται το φαινόμενο του ευτροφισμού. Έχοντας ως γνώμονα τον φυσικό χαρακτήρα των κρασιών μας αλλα και την διατήρηση της ισορροπίας του οικοσυστήματος. Η προσπάθειά μας είναι το μεγαλύτερο μέρος των ¨άχρηστων¨ υλικών να γυρίζουν στα αμπελοτόπια και να προσφέρουν στην δημιουργία της νέας σοδειάς. Έτσι λοιπόν, ένα μεγάλο μέρος απο τα υποπροϊόντα μας δέχονται κομποστοποίηση και γυρνάνε στα αμπέλια με τη μορφή λιπάσματος. Ενώ κάποια άλλα ,τα οποία δεν έχουν υποστεί αλκοολική ζύμωση,συνήθως προερχόμενα απο λευκή οινοποίηση, χρησιμοποιούνται ως ζωοτροφή σε τοπικές φάρμες.
Όσον αφορά τα υλικά συσκευασίας όπως κουτιά, φιάλες, φελλοί κ.ά. Θα πρέπει να τονίσουμε οτι είναι όλα ανακυκλώσιμα και επαναχρησιμοποιούμενα ,ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως υλικά χειροτεχνίας και διακόσμησης.
Μου αρέσει αυτό:
Like Φόρτωση...
Σχετικά